TV Oudegein maakt gebruik van cookies. Meer informatie in de privacyverklaring Sluit deze melding
TVO

in historisch perpectief en de locatie.

Tennis Vereniging Oudegein

De populariteit van TV Oudegein (sinds 1982) ligt in de wijze waarop zij haar doelen nastreeft. Naast recreatief tennis wordt er meegedaan aan meerdere competities, worden drie KNLTB toernooien georganiseerd, vele kleine toernooitjes en 3x in de week labeltennis.  Gezelligheid bij interne activiteiten, competities en (open) toernooien zijn vanzelfsprekend. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld op zijn of haar niveau te genieten van de tennissport in een prachtige groene omgeving. De fijne kunststof grasbanen leiden tot minder blessure gevoeligheid en zijn hele jaar door te bespelen, ook voor verhuur en bedrijven.

Kernvisie is een laagdrempelige en open vereniging te zijn die de juiste kaders en faciliteiten biedt aan iedereen die tennis wil spelen op zijn of haar eigen manier.

De vereniging draait volledig op vrijwilligers, klik hier voor een overzicht.

 

Schrijf je in
Locatie

Het tennispark ligt in het centrum van Nieuwegein in het park Oudegein en is goed en snel bereikbaar,  de tramhalte Merwestein ligt op ongeveer 200 meter van het park.

Een stukje historie

Het fraaie tenniscomplex Oudegein ligt op één van de mooiste en rustieke plekjes van de gemeente: namelijk op het landgoed Oudegein dichtbij het kasteel. Park Oudegein is één van de mooiste stadsparken van Nederland! Hieronder een beschrijving uit Wikipedia.

————————————————————————–

Historisch gezien bestaat het gebied uit drie delen.

Huis Oudegein in het noorden van het gebied met het aangrenzende gebied ten noorden hiervan wat tot 1971 onderdeel was van de gemeente Jutphaas.

Het uiterste westen, waar de Kromme IJssel een aftakking vormt van de Hollandse IJssel, is de plek waar de historische stad Geyne zich bevond en in latere tijden de buurtschap Geinoord.

Het tussenliggende en grootste gebied was voor het ontstaan van het Park Oudegein de Oude Geinsche Polder, wat tot 1971 onderdeel was van de gemeente Vreeswijk. Deze polder en de delen ten noorden van Huis Oudegein behoorde tot 1973 aan Jonkheer De Geer van Oudegein.

Het Park Oudegein fungeert als stadspark van Nieuwegein en kan gezien worden als de groene long van de voormalige groeistad.

Een deel van het park is ongeveer hetzelfde gebleven als voor het ontstaan van Nieuwegein en heeft daarom nog steeds een belangrijke ecologische waarde. Andere delen bestaan uit een centrale grote vijver met enkele kleinere daarom heen. Tevens zijn er vele open en gesloten ligweides.

In het park bevinden zich de historische boerderij IJsselstee, nu een kinderboerderij, een milieu-informatiecentrum, een ijsbaan en een cooperbaan. Het historische Huis Oudegein en het landgoed daaromheen, is niet vrij toegankelijk en kan alleen op afspraak bezocht worden. Aan de rand van het park, vlak bij de nieuwe Geinbrug bevindt zich de prominent aanwezige horecagelegenheid Jacks Grillhouse.

Het park wordt gebruikt voor enkele lokale evenementen, zoals de Parkdagen en Geinbeat.