TV Oudegein maakt gebruik van cookies. Meer informatie in de privacyverklaring Sluit deze melding
Jeugdtennis bij Oudegein

Welkom op de jeugdpagina van TV Oudegein!

Bij TV Oudegein is er voor de jeugd (tot 18 jaar) altijd iets te beleven. Vanaf januari tot en met november organiseert de jeugdcommissie een aantal leuke activiteiten, zoals: mini-maxitoernooien, KNLTB-jeugdcompetitie, Tenniskids jeugdcompetitie, clubkampioenschappen, open jeugdtoernooi, uitwisselingen met andere verenigingen en jeugdevents.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Stuur dan gerust een e-mail naar Sebastiaan Spierings: jeugdtennis@oudegein.nl
KNLTB Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar, een spelmethode waarbij het kind centraal staat en het tennisspel op een speelse manier wordt aangeleerd.

Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden.

Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

  • Wat is Tenniskids ..? Blauw, Rood, Oranje en Groen Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.
  • Uitleg en speeldata competitie Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem,de World Tour en Groene competitie. De World Tour bestaat uit negenspeelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen dekinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staatin het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP WorldTour. 20.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie.Tijdens de World Tour spelen kinderen op iedere eerste zondag van de maandbehalve in de maanden december/januari en februari. In de weken dat er geenWorld Tour is, organiseren verenigingen vaak een Event of toernooi.
  • Events Naast de World Tour en de Groene competitie zijn er op het gebied van Tenniskids ook vele Events te spelen in Rood, Oranje en Groen. Events zijn wedstrijdactiviteiten die clubs organiseren en duren een dagdeel. Events zijn laagdrempelig en veel minder prestatief opgezet dan de open toernooien. Open toernooien Voor Groene spelers worden het hele jaar door open toernooien georganiseerd. Vaak duren deze toernooien een week, inclusief de weekenden.
Lid worden van de tennisvereniging?
Lijkt het je leuk om met leeftijdsgenoten en op jou niveau te trainen? Of wil je misschien vrij spelen wanneer het je uitkomt? Wil je gebruik kunnen maken van activiteiten binnen onze vereniging (labeltennis, toernooien, feestjes, ...)? Je kunt direct lid worden of maak gebruik van de introductie lessen (6 lessen) en/of 3 maanden introductie lidmaatschap: