TV Oudegein maakt gebruik van cookies. Meer informatie in de privacyverklaring Sluit deze melding

Inschrijven voorjaarscompetitie 2023

De inschrijving voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2023 is geopend. Iedereen kan meedoen aan de KNLTB voorjaarscompetitie. Er is een divers competitieaanbod op bijna iedere dag van de week, voor zowel de beginnende als voor de gevorderde spelers. Het totale aanbod staat op het inschrijfformulier dat je onderaan het bericht kunt vinden samen met de speeldata en de reglementen. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 december door je individueel of per team op te geven.

Wat is de voorjaarscompetitie?
Tijdens de voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste twee degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Toelichting 8 & 9 Tennis:
8&9 tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Tijdens 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze starterscompetitie wordt aangeboden op donderdagavond, vrijdagavond en zondag.
Tijdens een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk.

Nieuw: Dames 17+ 2DE en 3DD op de zaterdag

Vrijdagavondcompetitie (spelen om de week en 5 speeldagen):
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor is het voor sommige verenigingen lastig om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren en toekomstige groei mogelijk te maken zal er tijdens de voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld. Dit houdt in:

  • Teams spelen om de week competitie;
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen om overlap met toernooien zoveel mogelijk te beperken.

Heb je geen team, maar wil je wel graag competitie spelen? Schrijf je dan individueel in en dan kijken wij of we je in een team kunnen plaatsen. Bij de inschrijving hoeft de machtiging dan niet te worden ingevuld.

Het ingevulde inschrijfformulier kun je sturen naar: wedstrijdtennis@oudegein.nl.

De wedstrijdcommissie ziet jullie inschrijving graag tegemoet.

Inschrijfformulier competitie 2023

Reglement VJC 2023

 

DutchEnglishPolish